جراحی دیجیتال فک و صورت چیست؟

جراحی دیجیتال فک و صورت

جراحی دیجیتال فک و صورت یا جراحی فک و صورت به کمک رایانه کلمات غریبه برای شما هستند؟ اگر پاسخ شما بله است، بی درنگ به خواندن ادامه دهید! چون این مطلب برای شما نوشته شده است. جراحی فک و صورت به منظور اصلاح عدم تقارن صورت، ناهنجاری‌های دندانی، مال اکلوژن اسکلتی و همچنين برای بهبود عملکرد جويدن و زيبايی انجام می گردد.
جراحی فک و صورت به صورت دیجیتال مزیت‌هایی مانند افزایش دقت و سرعت، کاهش هزینه و عوارض جراحی به همراه داشته است. در این مطلب روند کامل جراحی دیجیتال فک و صورت بیان شده است و با خواندن مطالب زیر، شما به اطلاعات کاملی از روند جراحی فک و صورت به کمک رایانه دست خواهید یافت.

از جراحی فک سنتی تا عصر جراحی دیجیتال فک و صورت

در طرح ريزی‌های مرسوم برای جراحی فک، جراحان با به کارگیری آناليز سفالومتری دو بعدی و کست های گچی سوار شده بر روی آرتيکولاتورها، جراحی مدل را بصورت دستی اجرا می‌کنند تا جهت و ميزان جا به جايی استخوان فک را پيش بينی کنند.
در چند دهه اخیر با پیشرفت تکنولوژی از نرم‌افزار برنامه‌ریزی جراحی فک و صورت به کمک رایانه استفاده می‌کنند. این نرم‌افزار‌ها ابزار ارزشمندی برای کمک به تشخیص، برنامه‌ریزی درمان و ارزیابی نتایج، درمان ناهنجاری‌های فک و صورت ارائه کرده است. مراحل جراحی فک و صورت دیجیتال به صورت خلاصه به شرح زیر است.
• آناليز سفالومتری سه بعدی
• شبیه سازی جراحی فک و صورت
• طراحی اسپلینت (ویفر) بین دو فک
در قسمت بعدی دربارۀ مزیت‌های جراحی فک و صورت دیجیتال صحبت خواهیم ‌کرد.

مزیت جراحی دیجیتال فک و صورت چیست؟

از مزیت‌های اصلی و مهم در جراحی فک و صورت به کمک رایانه (Computer-assisted orthognathic surgery)، دقت بسیار بالا است. زیرا اسپلینت‌های طراحی و آماده شده برای استفاده در حین جراحی، بسیار دقیق طراحی شده‌اند. استفاده از این اسپلینت‌ها در حین عمل، دقت جراحی را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد. دیگر مزیت‌های این روش جدید جراحی فک کاهش هزینه، افزایش سرعت و کاهش عوارض جراحی است.

شبیه‌سازی دیجیتال جراحی فک و صورت چگونه انجام می‌‌گردد؟

شبيه سازی و برنامه‌ريزی جراحی ديجيتال فک و صورت، نياز به باز توليد موقعيت طبيعی سر (NHPs) در بيماران دارد. در مرحله اول بايد مدلسازی سه بعدی استخوان صورت و فک بيمار بازسازی گردد. برای این منظور بیمار باید با مراجعه به مراکز راديولوژی تخصصی دهان، فک و صورت تصاوير رادیوگرافیCBCT تهيه کند.
در مرحلۀ بعد با استفاده از نرم افزارهای تخصصی فک و صورت، مدل سه بعدی صورت بیمار بازسازی خواهد شد. در تصوير زير نمونه‌ای از مدل بازسازی شده سه بعدی استخوان فک و صورت بيمار نشان داده شده است.

مدل سه بعدی فک بیمار

گام اول: آناليز سفالومتری سه بعدی

آنالیز سفالومتری به منظور تشخیص و طرح درمان بیماران و لزوماً یک سیستم اندازه گیری است. این آنالیز رابطه میان بخش های متعدد اسکلتی، دندانی و المان‌های بافت نرم صورت را توضیح می‌دهد. نشانه‌های آناتومیک بر روی اسکلت صورت انتخاب و به یکدیگر متصل می گردند تا زوایا و خط هایی به دست آمده، روابط فکی_دندانی را مشخص کنند.
با بررسی نتايج آناليز بدست آمده به همراه تصاویر سفالومتری جانبی (Lat.Cephalometry) ، سفالومتری قدامی_خلفی (PA.Cephalometry) و فتوگرافیهای بيمار، طرح درمان برای جراحی مشخص می گردد. در تصوير زير آناليز سفالومتری سه بعدی صورت گرفته يک بيمار کانديد، جراحی ارتوگناتيک نشان داده شده است.

آناليز سفالومتری سه بعدی

گام دوم: شبیه سازی جراحی فک و صورت

با مشخص شدن طرح درمان بيمار با استفاده از نرم افزار تخصصی جراحی فک و صورت، برش‌های فکی در نظر گرفته شده برای بيمار، بر روی مدل سه بعدی بازسازی شده شبيه سازی می‌گردد. ابتدا برش‌های فکی مربوط به فک بالا (استئوتومی لفورت۱)، ایجاد می گردد سپس تغيير موقعيت فک بالا (ماگزیلا) مطابق با طرح درمان مشخص شده برای بیمار، پیاده سازی خواهد شد.
در تصوير زير شبيه سازی برش فک بالا و تغيير موقعيت متناظر آن در طرح درمان بيمار نشان داده شده است.

شبیه ­سازی جراحی فک و صورت

پس از شبيه سازی جراحی فک بالا و تغيير موقعيت ماگزيلا بر اساس طرح درمان، جراحی مربوط به فک پايين شبيه سازی می‌گردد. برش های جراحی فک پایین پياده سازی شده و تغییر موقعيت مکانی فک پايين نيز متناسب با طرح درمان اعمال می گردد.
در تصوير زير شبيه سازی جراحی فک پایین استئوتومی (BSSO) به همراه تغيير موقعيت فک پايين نشان داده شده است.

شبیه ­سازی جراحی فک و صورت

گام سوم: طراحی اسپلینت (ویفر) بین دو فک

پس از شبيه سازی جراحی هر دو فک و پياده سازی طرح درمان ارائه شده، با استفاده از نرم افزار تخصصی جراحی فک و صورت، اسپلينت‌ها (ویفرهای فکی) اينترمديت و فاينال مورد نياز برای جراحی، طراحی می گردد. سپس با استفاده از پرينترهای سه بعدی، پرينت و برای استفاده در حين جراحی فک و صورت آماده شده است . در تصوير زير فرآيند طراحی اسپلينت برای بيمار نشان داده شده است.

طراحی اسپیلنت
طراحی اسپیلنت

مدارک مورد نياز جهت شروع و انجام روند جراحی ديجيتال فک و صورت چیست؟

جهت شروع فرآيند جراحی دیجیتال فک برای بیمار، مدارک مورد نياز شامل موارد زير است:

– فتوگرافی بيمار به همراه تصاویرLat.Cephalometry (سفالومتری جانبی) و PA.Cephalometry (سفالومتری قدامی-خلفی)

– اسکن داخل دهانی سه بعدی بيمار و يا کست گچی به همراه موم بايت

اخذ شده بصورت کامل از صورت بيمار CBCT –

جراحی دیجیتال فک و صورت را دانستیم!

جراحی فک به کمک رایانه روشی نوین برای خلق زیبایی بیشتر در خروجی جراحی است! در این مقاله در فرین روشان تمام موارد مربوط به جراحی دیجیتال فک و صورت بیان شد. حالا شما اطلاعات کاملی از روند جراحی فک به کمک رایانه دارید. بنابراین با اطلاعات کامل از مسیر پیش روی خود از جراح خود بخواهید، روند جراحی فک و صورت به کمک رایانه را برای شما در پیش بگیرد چون بسیار دقیق‌تر و کارآمدتر است.
لطفا در بخش دیدگاه سوالات و دغدغه‌های خود را راجع‌به جراحی فک و صورت دیجیتال بیان کنید. همچنین این صفحه را همین حالا برای کسانی که درحال حاظر درگیر مشکلات فک و صورت هستند، ارسال کنید.
شرکت فرین روشان طب، شرکت دانش بنیان در زمینه جراحی فک و صورت است. تمرکز فرین روشان طراحی و ساخت پروتزهای سفارشی، ساخت گایدهای برشی، پلیت سفارشی و آنالیز سه بعدی فک و صورت است. برای آشنایی با تمام خدمات ما به در منو سایت به بخش خدمات دیجیتال مراجعه کنید.
برای پاسخ‌گویی به سوالات احتمالی شما و از اطلاع از هزینه‌های استفاده از این روش از ما مشاوره رایگان دریافت کنید. از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان خبره ما در حوزه جراحی دیجیتال فک و صورت در ارتباط باشید. شرکت فرین روشان طب در این مسیر در کنار شماست. لطفا از طریق شماره تماس‌های 26421159-۰۲۱ – ۰۹۱۲۰۵۲۲۵۶۵ با کارشناسان مجرب ما در ارتباط باشید.

از زمان دريافت مدارک بيمار، روند ديجيتال جراحی فک و صورت برای بيمار آغاز خواهد شد. حداکثر به مدت پنج روز کاری کست‌ها و اسپلينت های بيمار آماده ارائه و تحويل به جراح محترم است.

مزیت‌های این روش جدید جراحی فک افزایش دقت و سرعت، کاهش هزینه و کاهش عوارض جراحی است.

اشتراک گذاری

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *